Arhiva

Pokušala da se ubije, pa nožem izbola svog oca

/ Press 28.01.2010. / Jelena V. (35) iz naselja Nova Galenika htela da izvrši samoubistvo skokom sa trećeg sprata porodičnog stana. Potom je izbola svog oca Đorđa L. (69), koji je pokušao da je spreči da se ubije.

/ Press 28.01.2010. / Jelena V. (35) iz naselja Nova Galenika htela da izvrši samoubistvo skokom sa trećeg sprata porodičnog stana. Potom je izbola svog oca Đorđa L. (69), koji je pokušao da je spreči da se ubije.

Jelena V. (35) izbola je juče nožem svog oca Đorđa L. (69) u njihovom stanu u beogradskom naselju Nova Galenika! Jelena je najpre izašla na terasu i htela da skoči sa trećeg sprata solitera, a potom je teško ranila Đorđa, koji je pokušao da je spreči da se ubije.

Porodična drama odigrala se juče pre podne u stanu u ulici Svetozara Papića u naselju Nova Galenika.

– Stanari su pozvali policiju i prijavili viku i zapomaganje. Prijavljeno je da Jelena V., inače lečeni psihički bolesnik, namerava da izvrši samoubistvo. Komšije su rekle da je Jelena htela da skoči sa trećeg sprata i da otac pokušava da je spreči – kaže Pressov sagovornik, i dodaje:

– Kada je patrola stigla, ćerka je držala krvav kuhinjski nož. Otac je imao posekotine na šakama i ranu na grudima. Rane su obilno krvarile. I Jelena je imala povrede na zglobu leve ruke. Izgleda da je pokušavala da iseče i vene. Inače, policija je i ranije nekoliko puta morala da interveniše zbog vike i tuče u ovoj porodici. U Novu Galeniku ubrzo su stigle i dve ekipe Hitne pomoći, koje su prevezle povređenog oca i ćerku u KBC „Bežanijska kosa“. U Hitnoj pomoći su rekli da je posle ukazane pomoći Jelena V. u pratnji policije prebačena na Neuropsihijatrijsku kliniku „Dr Laza Lazarević“. Kako saznajemo, Đorđe L. je teško povređen.

– Đorđe L. ima nekoliko posekotina na rukama i ranu na grudima. Na sreću, sečivo nije ušlo duboko, inače bi rana bila fatalna – rekli su nam u KBC „Bežanijska kosa“.

– U stanu, pored Đorđa i Jelene, žive njen sedmogodišnji sin i brat. Đorđe ih sve izdržava, a oni ga godinama maltretiraju. Od kada je Jelena psihički obolela, postalo je strašno. Pre dve-tri godine Jelena je pokušala da se ubije. Isekla je vene i jedva je ostala živa. Posle toga kratko je bilo mirno, ali su se svađe nastavile – priča komšija, i dodaje da su Đorđa zajedno tukli i ćerka i sin!

– Prošle godine su ga ispred zgrade oborili na zemlju i šutirali! Brutalno su ga pretukli! Dolazila je i policija. Ne znam šta se posle toga sve izdešavalo i da li su Jelena i njen brat kažnjeni, ali nastavilo se sve po starom. Evo, i juče je Jelena htela da se ubije, a onda je izbola Đorđa – kaže naš sagovornik.