Vesti

Vranjanka Dejana Dexi Stošić predstavljaće Program Odbora za ljudska prava Vranje u Londonu

Vranjanka Dejana Dexi Stišić, Ambasadorka mladih Srbije u EU – Mreža Žene protiv nasilja (WAVE), jedna od koordinatorki I vršnjačka edukatorka SOS Kutak za devojke Vranje, u ime pobednika iz Srbije, predstavljaće ovaj Program Odbora za ljudska prava Vranje  u Londonu, u nedelji promocije dobitnika svetskih nagrada (prva nedelja marta 2020.) Ceremoniji dodele nagrada I svečanom proglašenju pobednika prisustvovaće delegacija Odbora za ljudska prava Vranje.

Sa i za devojke (With and For Girls), jedini je svetski fond za devojčice i adolescentkinje  u kome učestvuju i devojčice i koji je za devojčice. Nagrada „Sa i za devojke“ je inicijativa Kolektiva „Sa i za devojke“, koji je formiralo  jedanaest fondacija: Global Fund for Women , EMpower , FRIDA , Mama Cash , NoVo Foundation , Plan International UK , Comic Relief , Stars Foundation , The Global Fund for Children , Nike Foundation,  Purposeful Productions. Oni su pokrenuli globalnu inicijativu za nagradu koja prepoznaje i podržava snažne organizacije usmerene na devojke, kao i devojke koje vode devojke, koje rade sa devojčicama i adolescentima.

Ceremonija dodele nagrada i svečano proglašenje pobednika održaće se 6. marta 2020. godine, u Londonu, sala kraljice Elizabete, Southbank Centre.