Vesti

Usvojen izvještaj Odbora Evropskog parlamenta za prava žena i ravnopravnost polova

Izvještaj Odbora Evropskog parlamenta za prava žena i ravnopravnost polova (FEMM odbor) koji je izradila zastupnica Maria Noichl usvojen je s 341 glasa za, 281 protiv i 81 suzdražani glas.

Izvještaj Odbora Evropskog parlamenta za prava žena i ravnopravnost polova (FEMM odbor) koji je izradila zastupnica Maria Noichl usvojen je sa 341 glasa za, 281 protiv i 81 suzdražani glas.

Evropski parlament se time priključio nevladinim organizacijama u zahtevu za donošenjem EU strategije o ravnopravnosti žena i muštaraca.

Akcije brojnih anti-feminističkih grupa koje su zastupnike i zastupnike E. Parlamenta zasipale porukama protiv Noichl izvještaja nisu uspele.

Nova prilika da se opet čuju glasovi feminističkih grupa jesu konsultacije o ravnopravnosti između muškaraca i žena koje Evropska komisija pokreće povodom nove Strategije.

Što se više feminističkih organizacija uključi u procesu konsultacija biće veća mogućnost da se čuju naši glasovi i zahtevi, i da bi Strategija bila snažnija i sa konkretnijim ciljevima.

Ovde je link za konzultacije: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/GenderEquality2015