Vesti Kampanje

SURDULICA: NEOPHODNA HITNA POMOĆ SPECIJALNOJ BOLNICI ZA PLUĆNE BOLESTI USLED COVID-19

Specijalnoj bolnici za plućne bolesti koja je u Covid sistemu na jugu Srbije, potrebna pomoć za pacijente inficirane korona virusom sa juga Srbije.
Odlukom Ministarstva zdravlja od 29. juna 2020. godine, Specijalna bolnica za plućne bolesti u Surdulici ušla je u sistem COVID bolnica, gde su do danas smeštena 63 pacijenta. Ovo je peta Covid bolnica u sedam opština Pčinjskog okruga (četiri su u okviru Medicinskog centra u Vranju).
U ovoj vanrednoj situaciji, specijalnoj bolnici pored postojeće medicinske opreme kojom raspolaže, nedostaje oprema za hitno lečenje sve većeg broja obolelih od korona virusa, jer svakog dana su zahtevi za smeštaj novih pacijenata. Ova oprema biće namenski korišćena u delu COVID bolnice i doprineće efikasnijem lečenju covid bolesnika, ali i održanju bezbednog rada i lečenja neinficiranih pacijenata.
Lekarski tim za celu bolnicu u Surdulici čini 9 lekara specijalista, od kojih je njih četvoro angažovano na Covid odeljenju, što ovdašnji zdravstveni radnici zbog sve veće broja pacijenata i manjku opreme sve teže podnose.