Kutak za devojke Vesti

Sajam civilnog društva “Lokalni glasovi” u Bujanovcu

/Bujanovac, 25.08.2022./ Danas je održan Sajam civilnog društva “Lokalni glasovi”  na centralnom trgu u Bujanovcu u Organizacija People in Need/Čovek u nevolji (PIN)  u saradnji sa Britanskom ambasadom u Beogradu  i organizacijom Građanske inicijative

Na sajmu su bili štandovi mnogih NGO iz Vranja, Bujanovca, Lebana ali i NGO Odbor za ljudska prava Vranje. Prisutne smo informisali o postignućima, uspesima i radu u pandemiji COVID-19 Programa za žene – SOS telefon za žene i devojke, koji ove godine obeležava veliki jubilej-20 godina neprekidnog rada.

Dominik Otvej, zamenik šefa misije Britanske ambasade u Beogradu, Amandin Nikola, regionalna predstavnica PIN za Zapadni Balkan, Nagip Arifi, predsednik Opštine Bujanovac, predstavnici NGO Gradjanske inicijative i ostali učesnici i organizatori sajma NGO u Bujanovcu, sa velikom pažnjom i interesovanjem upoznali su se sa radom Odbora za ljudska prava Vranje  i tradicijom civilnog angažovanja ovog udruženja dugom 24 godine.

Posebno ih je interesovalo da li postoji poboljšanje u podršci lokalnih i državnih fondova civilnim organizacijama koje pružaju lokalne socijalne usluge, kao što je SOS telefon za žene i devojke sa iskustvom porodično-partnerskog nasilja.

„Broš – donaciju“, simboličnu zahvalnost dobili su gospodja Amandin Nikola, gospodin Dominik Otvej i svi koji su podržali Fandrejzing kampanju Odbora za ljudska prava Vranje.

Veliko interesovanje, pre svega mladih osoba i devojaka, je bilo za aktivnosti programa SOS Kutak za devojke Vranje, koji ove godine obeležava svoj prvi jubilej – 5 godina neprekidnog rada, kao dobitnik svetske nagrade With For girls – WFG.