Vesti

Projekat zapošljavanja žena – Samostalan život

Odbor za ljudska prava Vranje – SOS Telefon Vranje, od početka marta 2018. godine, u saradnji sa Kancelarijom UNDP u Srbiji, realizuje projekat Zapošljavanje žena “ Samostalan život”, u cilju radnog angažovanja žena koje su žrtve nasilja u porodici I partnerskim odnosima.

Projekat Zapošljavanje žena “Samostalan život “ osmšljen je tako da obezbedi psihološku podršku I podršku pri zapošljavanju koja obuhvata poslovnu orjentaciju, obuku na radu I bezbedne prilike za zaposlenje žena koje imaju iskustvo nasilja u porodici I partnerskim odnosima na teritoriji grada Vranja.

Ovim projektom, u saradnji sa UNDP, gradom Vranje, Nacionalnom službom za zapošljvanje – filijala Vranje, Centrom za socijalni rad Vranje I Sigurnom kućom, Odbor za ljudska prava Vranje – SOS Telefon Vranje promoviše priliku za zaposlenje nezaposlenim ženama koje su žrtve nasilja u porodici I partnerskim odnosima.

Angažovanjem volonterskog tima Odbora za ljudska prava Vranje uspostavljen je kontakt sa više poslodavaca I deset žena je trenutno radno angažovano na različitim poslovima u tekstilnoj, obućarskoj, perhrambenoj industriji, u proizvodnji torti, u hostelima na području grada Vranja. Osnovni princip bio je da se uglasi posao koji žena može u tom trenutku da obavlja sa izborom poslodavca.