Vesti

Okrugli sto „Zastupljeni oblici trgovine ljudima“ održan u Bujanovcu

/Vranje, 16.10.2020./ Odbor za ljudska prava Vranje organizovao je, 16. oktobra 2020.godine, u opštini Bujanovac Okrugli sto pod nazivom „Zastupljeni oblici trgovine ljudima“, kome su prisustvovali su predstavnici nadležnih institucija, škola, nevladinih organizacija.

Tema okruglog stola bila je trgovina ljudima i oblici trgovine ljudima koji su zastupljeni u regionu i opštini Bujanovac, u cilju boljeg delovanja, sprečavanja i borbi protiv ovog problema, kao i međusobna saradnja svih relevantnih aktera, u cilju prepoznavanja i procesuiranja različitih oblika trgovine ljudima.

Okrugli sto organizovan je povodom 18.oktobra – Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima, u okviru projekta „Ženske NVO organizacije u saradnji sa institucijama i romskim organizacijama u borbi protiv trgovine ljudma u Srbiji“, koji sprovodi Antitrafiking mreža u Srbiji (AT Mreža).

Evropska komisija 2007. godine proglasila je 18. oktobar za „Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima“. Od tada se širom Evrope organizuju aktivnosti koje imaju za cilj podizanje svesti javnosti o problemu i posledicama trgovine ljudima

Antitrafiking mreža (AT Mreža) je mreža OCD koja protiv trgovine ljudima, u saradnji sa relevantnim akterima, osmišljava i sprovodi aktinosti u cilju sprečavanja, smanjenja i rešavanja problema trgovine ljudima na državnom nivou i lokalnim zajednicama u Srbiji. Odbor za ljudska prava Vranje deo je Antitrafiking mreže.

Okrugli sto organizovan je uz poštovanje svih propisanih  mera zaštite povodom virusa Kovid 19.