Vesti

ODRŽANA PROJEKCIJA FILMA „20 GODINA BORBE PROTIV TRGOVINE LJUDIMA – 20 GODINA BORBE ZA LJUDE“

/Vranje, 10. decembar 2021./ Danas, na Međunarodni dan ljudskih prava, NGO ASTRA u saradnji sa Odborom za ljudska prava Vranje, u sklopu kampanje 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama, održali su u Vranju lokalnu premijeru filma  20 GODINA BORBE PROTIV TRGOVINE LJUDIMA – 20 GODINA BORBE ZA LJUDE.

Ovo je bio poslednji u nizu od pet ASTRINIH događaja posvećenih borbi protiv nasilja nad ženama u sklopu ovogodišnje kampanje 16 dana aktivizma. Cilj nam je bio da podsetimo koliko je trgovina ljudima rodno pitanje, naročito imajući u vidu da 70-80% žrtava čine žene i devojčice, koje u prošlosti imaju iskustvo nasilja – porodičnog, partnerskog ili vršnjačkog, kao i kako se to nasilje reflektuje i multiplicira sa još težim posledicama, ukoliko na njega pravovremeno ne reagujemo.

Nakon projekcije usledio je razgovor o ulozi civilnog sektora, naročito ženskih organizacija, u borbi protiv trgovine ljudima i značaju međusektorske saradnje. Ovaj problem možemo da rešavamo samo sistemski i zajedno.