Vesti Uncategorized

Održan drugi radni sastanak u okviru projekta Izgradnja kapaciteta žena sa invaliditetom

/Vranje, 20.10.2020./ Na drugom radnom sastanku usvojen je Memorandum o saradnji sa Zdravstvenim centrom Vranje, o unapređenju reproduktivnog zdravlja žena sa invaliditetom.

Dogovoreni su grupni preventivni ginekološki i pregled dojke za žene sa invaliditetom. Takođe, predstavnici Zdravstvenog centra Vranje su sve prisutne obavestili da je hidraulična stolica namenjena ginekološkim pregledima žena sa invaliditetom izmeštena iz crvene u zelenu COVID zonu odeljenja ginekologije.

Ovom sastanku su prisustvovali upravnik opšte bolnice – dr Nikola Popović, upravnica doma zdravlja – dr Jadranka Ajanović, načelnica odeljenja ginekologije – dr Gordana Đorđević, načelnik dispanzera za žene – dr Dejan Stojanović, član gradskog veća za nacionalne manjine, etničke zajednice i NVO sektor – Dejan Ivanović, kao i predstavnici udruženja osoba sa invaliditetom.

Ovaj sastanak je nastavak aktivnosti u okviru projekta Izgradnja kapaciteta žena sa invaliditetom za zagovaranje njihovih seksualnih i reproduktivnih prava, koji realizuje Organizacija za podršku ženama sa invaliditetom IZ KRUGA – VOJVODINA, i sprovodi se u pet gradova u Srbiji: Kragujevac, Raška, Temerin, Užice i Vranje, a uz podršku Populacionog fonda Ujedinjenih nacija UNFPA. U Vranju partneri na projektu su Odbor za ljudska prava Vranje i Udurženje obolelih od multiple skleroze.