Vesti

OBAVEŠTENJE O RADU ODBORA ZA LJUDSKA PRAVA VRANJE I PROGRAMA U OKVIRU ODBORA ZA VREME VANREDNOG STANJA

/ Vranje, 25. mart 2020. / Odbor za ljudska prava Vranje svoj rad za vreme vanrednog stanja organizovao je van radnih prostorija (rad od kuće), u skladu sa Uredbom o organizovanju rada poslodavaca za vreme vanrednog stanja (“Sl.glasnik RS”, broj 31/2020), preporukom države i Svetske zdravstvene organizacije. Zaposlena I angažovana lica obavljaju poslove van prostorija organizacije, odnosno rade od kuće, počev od 16.marta 2020. godine.

Program SOS Telefon Vranje nastavlja da pruža uslugu SOS Telefon za žene sa iskustvom nasilja u porodici 24 časa 7 dana u nedelji i za vreme trajanja vanrednog stanja, koje je na teritoriji Republike Srbije proglašeno 15.marta 2020.godine.  Poziv na broj 0800 001 017 besplatan je za sve pozivaoce.

Svesni činjenice da će žene u izolaciji biti u povećanom riziku I često neće biti u situaciji da pozovu I razgovaraju telefonom, upućujemo poziv da nam  pišu, ukoliko su u mogućnosti I obaveštavamo ih da se usluga može pružati i putem drugih telekomunikacionih i informacionih tehnologija (elektronska pošta, onlajn konsultacije, društvene mreže i slično).

Mogu nam se obratiti, takođe 24 časa 7 dana u nedelji:

  • porukom u inbox na facebook stranici:  SOS Telefon Vranje, ili
  •  poslati email na: sosvranje@hrcvr.org

Program SOS Kutak za Devojke Vranje u vanrednom stanju  nastavlja sa svojim aktivnostima  online, na instagram stranici: @soskutakzadevojke_ .

Na ovoj instagram staranici, devojke virtuelno nastavljaju akivnosti Kutka: edukacije, Čajanke, obrađuju različite teme koje se tiču prevencije I sprečavanja nasilja u porodici I partnerskim odnosima, ali I druge teme koje predlože pratioci stranice.

Devojke sa iskustvom nasilja u porodičnim I partnerskim odnosima mogu se obratiti porukom u Direkt message, odnosno poslati DM poruku, ukoliko žele da prijave neki problem ili postave pitanje. Odgovor će dobiti u roku od 6 sati. SOS Telefon Vranje 0800 001 017 dostupan je I za devojke  sa iskustvom nasilja u porodičnim I partnerskim odnosima 24 časa 7 dana u nedelji.