Vesti

Najavljena nova donacija za Specijalnu bolnicu u Surdulici

Humanitarnu akciju za Specijalnu bolnicu u Surdulici podržavaju i iz sveta.

/Vranje, 12.07.2020./ Reagujići na poziv OCD Odbor za ljudska prava iz Vranja koja je pokrenula projekat hitne podrške Specijalnoj bolnici za plućne bolesti, oglasio se u ugledni biznismen i filantrop Milan Marković iz Velike Britanije i najavio kupovinu četiri rashladnih uredjaja za važne lekove u ovoj regionalnoj ustanovi.

Donacija će bizi uručena u utorak 14.jula direktoru Specijalne bolnice za plućne bolesti dr Slaviši Kostići, najavljeno je iz Humanitarne fondacije Milana Markovića.

– I dalje se nalazimo u teškoj situaciji, zahvaljujemo na svakoj podršci, što će olakšati rad lekarima i našim pacijentima kojih je u maksimalnom broju u našoj ustanovi – rekao je dr Slaviša Kostić, v.d. direktora Specijalne bolnice za plućne bolesti u Surdulici.

U okviru akcije za prikupljaje uregentne donacije, kao projekta OCD Odbora za ljudska prava iz Vranja, u samo dva dana prikupljeno je od ukupno 638.000 dinara, od sedamnaest donatora za tri dana 139.430,00 dinara. Narednih dana očekuju se donacije od oko 500 hiljada dinara za Specijalnu bolnicu za plućne bolesti u Surdulici.